Onze werkwijze

Barneveldse Begrafenis Vereniging


Onze werkwijze

Na contact opgenomen te hebben met de Barneveldse Begrafenis Vereniging maakt de begrafenisverzorger met u een afspraak om in alle rust de zaken omtrent de begrafenis door te nemen en u van advies te voorzien.

Voor de laatste verzorging van de overledene beschikken wij over medewerkers die samen met de begrafenisverzorger en/of familie de laatste zorg op zich nemen.

Om de overledene thuis op te baren beschikken wij over de benodigde middelen om een nette rouwkamer te realiseren.

Het drukwerk, het plaatsen van advertenties in krant of dagblad en een eventuele liturgie wordt door ons in eigen beheer uitgevoerd.

Voor belangstellenden is er een condoleancemoment, waar men de familie deelneming en sterkte kan wensen en waarna de mogelijkheid is om afscheid te nemen van de overledene. Voor een condoleance kan gebruik gemaakt worden van een aula, of een zaal van de kerk. Voor het houden van een condoleance thuis beschikken wij over stoelen, tafels, servies, koffiezetapparaat, etc.

Gebruikelijk is een met glasplaat afgedekte kist waardoor de overledene te zien is indien nog mogelijk. Het meenemen of achterlaten van bloemen is niet gebruikelijk. Tijdens de condoleance is er gewoonlijk wel een wake bij de kist, die door familie of bekenden wordt waargenomen.

De rouwdienst kan worden gehouden in een kerk(zaal) of in een aula bij de begraafplaats.

Tijdens de rouwdienst houdt een dominee of ouderling een meditatie waarin niet de overledene in het middelpunt staat, maar het Woord van God.

Na de rouwdienst volgt de ter aarde bestelling waarbij een korte meditatie wordt uitgesproken, waarna een dankwoord volgt.

Zowel de rouwdienst als de gesproken woorden op het graf worden door ons opgenomen.

Na de ter aarde bestelling worden alleen de genodigden weer terug verwacht voor een gezamenlijke broodmaaltijd, die sober verloopt om daarmee de indrukken en gedachten aan deze droeve gebeurtenis niet gelijk weg te nemen.

De Bijbel beschrijft in 1 Korinthe 11 de hoed bij vrouwen in de samenkomsten. De vrouwen dragen deze tijdens de rouwdienst.

Het dragen van de kist kan gedaan worden door onze eigen dragers die op traditionele en plechtige wijze de kist dragen met behulp van de rijdende baar of schouderdragen. Dit kan ook gedaan worden door de familie en/of vrienden die daarbij begeleidt worden door een van onze begrafenisverzorgers.

Voor het vervoer van de overledene beschikken we over een rouwauto. Op de dag van begraven is het mogelijk om gebruik te maken van 7 persoons zwarte volgauto’s of een stijlvolle bus.

Voor het verzorgen van een koffietafel en/of broodmaaltijd beschikken wij over eigen personeel die op gepaste wijze hun werk doen tijdens de condoleance, het ontvangst voor de rouwdienst en tijdens de broodmaaltijd na de begrafenis.

Na de begrafenis nemen we contact met u op voor het verzorgen van een dankbetuiging. Ook kunt u bij ons terecht voor advies bij de keuze van een grafmonument of plaatsen van een bijschrift op een bestaand monument en administratieve zaken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze begrafenisverzorger.

Call Now Button